A A A

Rukovodstvo Opštine u obilasku vrtića „Vračarac“

Rukovodstvo Opštine u obilasku vrtića „Vračarac“

14 okt 2021

Proslava Dana Gradske opštine Vračar počela je obilaskom novog vrtića „Vračarac“ koji je počeo sa radom 1. septembra 2021.godine. U predškolskom obrazovanju ustanova pripada vrtićkoj grupi, poletnoj i mladoj, sa dovoljno dragocenog iskustva u radu sa decom.

Predsednik Gradske opštine Vračar prof. dr Milan A. Nedeljković, zamenik Predsednika Dejan Ribać, član Veća Biljana Rakić, načelnik Uprave Gordana Basta, zamenik načelnika Uprave Živko Marjanović, pomoćnik Predsednika Kosta Malović i šef Kabineta Nikola Jelenković obišli su prostrani, šarenoliki objekat vrtića. Upoznavši se sa timom entuzijastičnih vaspitača i njihovim radom, obišli su sve prostorije vrtića namenjenih za obrazovanje i igru dece, koje su opremljene zahvaljujući Fondaciji „Novak Đoković“.

„Zadovoljstvo mi je što je još jedan vrtić počeo sa radom na Vračaru. Svrha vrtića je da deca nauče da se ponašaju u kolektivu, da osete čari druženja i prijateljstava, da uživaju u zajedničkim aktivnostima iz kojih će najviše naučiti kroz igru. Svrha vrtića je najkvalitetnija vrsta socijalizacije dece. U ovaj vrtić ide 62 deteta i mi smo srećni što se pod okriljem Opštine nalazi ova dečija ustanova koja ima svoju posebnu priču, a mi želimo da uz našu podršku i onih koji veruju u našu misiju tu priču ispričamo celom svetu“, izjavio je Nedeljković.

Direktorka Predškolske ustanove Vračar Emilija Đurđević i i njen pomoćnik Jelena Jelenić Janković svečano su uručile Zahvalnice i uramljene dečije, likovne radove predsedniku prof. dr Milanu A. Nedeljkoviću, njegovom zameniku Dejanu Ribaću i načelniku Uprave Gordani Basti.

„Ovom prilikom želim da se zahvalim Gradskoj opštini Vračar što nam je omogućila još jednu, preko potrebnu, predškolsku ustanovu, jer u proteklih šestdeset i kusur godina nismo dobili nijedan objekat sem „Vračarca“. Ovo je veliki pomak za moju Ustanovu, za sve naše zaposlene, za decu sa Vračara. Ovo je prvi put da smo doživeli da osvanemo u ovako lepom i modernom prostoru, gde, pre svega, uživaju naša deca“, rekla je Emilija Đurđević.

Posvećenost zaposlenih, rad sa decom na jačanju timskog duha a u isto vreme individualni pristup svakom detetu i usmerenost ka detetovim potrebama je ono što posebno krasi vrtić „Vračarac“.

Naši najmlađi Vračarci bezbrižno i srećno odrastaju u našoj blizini, a mi se posebno radujemo novom susretu sa njima u „Vračarcu“.