A A A

ХУМАНИТАРНА ИЗЛОЖБА СЛИКА ОСОБА СА ИНВАЛИДИТЕТОМ „СВУДА ЈЕ ЉУБАВ“

ХУМАНИТАРНА ИЗЛОЖБА СЛИКА ОСОБА СА ИНВАЛИДИТЕТОМ „СВУДА ЈЕ ЉУБАВ“

8 окт 2021

Поводом обележавања Светског дана особа са церебралном парализом у галерији Градске општине Врачар отворена је изложба „Свуда је љубав“, на којој су представљени радови особа оболелих од церебралне парализе. Слике су настале као део радионице реализоване у Специјалној болници за церебралну парализу и развојну неурологију, а уметници су са својим ментором Бојаном Савићем, академским сликаром, вредно радили готово годину дана како би припремили изложене радове

Изложбу су отворили члан Већа Градске општине Врачар Драги Лукић и секретар Црвеног крста „Врачар“ Никола Прица, у присуству члана Већа Општине Дарка Миленковића и помоћника председника Општине Косте Маловића. На поставци је представљено преко тридесетпет радова разнородних техника и тематика, снажног колорита осам аутора, који су уметношћу показали мотивисаност и ослобођену емотивност. Њихово уживање у стваралаштву преточено је у приказе пејсажа, мртвих природа, икона и слика са анималним мотивима.

Београдски сликар Бојан Савић, који је водио радионицу истакао је да се нада да је младим ауторима пренео љубав према сликарству и уметности, као што су они њему пренели љубав према животу, и истовремено изразио захвалност свима који су подржали реализацију сликарске радионице и ове изложбе.

На овај начин желимо да обележимо Светски дан особа са церебралном парализом и још једном покажемо да су особе са инвалидитетом равноправни чланови наше заједнице и да могу да дају немерљив допринос у области уметности и културе, али и у другим друштвеним делатностима.