A A A

Сарадња општине Врачар и општине Будва

26 апр 2021

Председник ГО Врачар, проф. др Милан А. Недељковић у суботу је угостио градоначелника и председника општине  Будва Марка Царевића  на веома значајном и пријатељском састанку. Разматрала се заједничка корисна сарадња између Општине Врачар и града Будве.

„ Циљ овог сусрета је унапређење братских и пријатељских односа, у складу са принципима једнакости и заједничког интереса. Намера нам је да спроведемо различите облике размене искустава и сарадње из области културе, туризма, економије, образовања и спорта, како би промовисали заједнички просперитет и развој“, истакао је Недељковић. Такође, анализом успеха туристичке развијености општина знамо да је Врачар најбољи у тој делатности, захваљујући великој посећености Храму Светог Саве и Музеју Николе Тесле, те је размена искустава у пољу туризма била круцијална на суботњем састанку.

Градоначелник Будве Марко Царевић  искористио је прилику да захвали на донацији вакцина, што је доказ солидарности и искреног пријатељства. Проф. др Милан А. Недељковић се осврнуо и на велики успех имунизације становништва општине Врачар, пруживши господину Царевићу корисне савете у процесу вакцинације и очувању здравља грађана.

У сусрет летњој сезони, будвански градоначелник позвао је Београђане, радо виђене госте на црногорском приморју, да дођу и одмарају у Будви.