A A A

Saradnja opštine Vračar i opštine Budva

26 apr 2021

Predsednik GO Vračar, prof. dr Milan A. Nedeljković u subotu je ugostio gradonačelnika i predsednika opštine  Budva Marka Carevića  na veoma značajnom i prijateljskom sastanku. Razmatrala se zajednička korisna saradnja između Opštine Vračar i grada Budve.

„ Cilj ovog susreta je unapređenje bratskih i prijateljskih odnosa, u skladu sa principima jednakosti i zajedničkog interesa. Namera nam je da sprovedemo različite oblike razmene iskustava i saradnje iz oblasti kulture, turizma, ekonomije, obrazovanja i sporta, kako bi promovisali zajednički prosperitet i razvoj“, istakao je Nedeljković. Takođe, analizom uspeha turističke razvijenosti opština znamo da je Vračar najbolji u toj delatnosti, zahvaljujući velikoj posećenosti Hramu Svetog Save i Muzeju Nikole Tesle, te je razmena iskustava u polju turizma bila krucijalna na subotnjem sastanku.

Gradonačelnik Budve Marko Carević  iskoristio je priliku da zahvali na donaciji vakcina, što je dokaz solidarnosti i iskrenog prijateljstva. Prof. dr Milan A. Nedeljković se osvrnuo i na veliki uspeh imunizacije stanovništva opštine Vračar, pruživši gospodinu Careviću korisne savete u procesu vakcinacije i očuvanju zdravlja građana.

U susret letnjoj sezoni, budvanski gradonačelnik pozvao je Beograđane, rado viđene goste na crnogorskom primorju, da dođu i odmaraju u Budvi.