A A A

Rekonstrukcija Jovana Rajica

OBILAZAK RADOVA NA REKONSTRUKCIJI ULICE JOVANA RAJIĆA

6 sep 2019

Predsednik Gradske opštine Vračar prof. dr Milan A. Nedeljković obišao je radove na rekonstrukciji ulice Jovana Rajića, u delu od Žičke do Cerske ulice i tom prilikom poručio da je vrednost radova devet miliona dinara, kao i da će se u narednom periodu nastaviti sa rekonstrukcijama glavnih vračarskih saobraćajnica – kako kolovoza, tako i trotoara.

„Radovi na kompletnoj rekonstrukciji, u dužini od 400 metara, otpočeli su 22. avgusta, a završetak je planiran do 17. septembra. U ovom delu smo pre izvesnog vremena rekontruisali i vodovodnu i kanalizacionu mrežu“, istakao je predsednik Nedeljković.

Predsednik Opštine Vračar je podsetio i da je ove godine završena i kompletna rekonstrukcija Cerske ulice, u dužini od 860 metara, a da je do kraja godine planirano da se počne sa rekonstrukcijom Šumatovačke ulice, Dubljanske i Svetozara Gligorića. Predsednik je za narednu godinu najavio rekonstrukciju ulica Maksima Gorkog, u delu od parka Petra Bojovića do Južnog bulevara, zatim Južnog bulevara, na potezu od ulica Maksima Gorkog do Grčića Milenka, kao i Mileševske, Makenzijeve i Stojana Protića.

„Imamo plan koje ulice će se u narednom periodu rekonstruisati. Prilikom izvođenja radova na kolovozu i trotoarima, vodimo računa i o infrastrukturi ispod asfalta – toplovodu, kanalizaciji i vodovodu. Građani iz pojedinih delova Vračara su nam se žalili da je promer vodovodnih cevi manji i da bi želeli da to bude standardizovano, a mi gledamo da sve molbe građana realizujemo. Sva javna komunalna preduzeća Grada Beograda su nam maksimalno na usluzi i to nam omogućava da u zajedničkoj akciji poboljšamo kvalitet života građanima Vračara“ istakao je predsednik.

Prema njegovim rečima želja rukovodstva Opštine je da uže jezgro Beograda, kao što je Vračar, gde su ulice nakon zime ozbiljno oštećene usled pojave udarnih rupa, ne budu samo sanirane, već da se kompletnom rekonstrukcijom kolovoza i trotoara napravi kvalitetan asfalt koji će trajati najmanje 20 godina.

Obilasku su prisustvovali pomoćnik predsednika opštine Vračar Marko Nikić i članovi Veća Biljana Rakić, Darko Milenković, Dejan Ribać i Aleksandar Banović.

Tokom rekonstrukcije biće urađena popravka podloge u kolovozu i izrada novog asfaltnog zastora, kao i zamena šahtova, poklopaca i slivnika. Takođe će biti zamenjen asfaltni sloj u trotoarima sa popravkom podloge. Radove na rekonstrukciji izvodi firma „Baumeister“, po ugovoru zaključenom sa javno-komunalnim preduzećem „Putevi Beograda“, a nakon sprovedene javne nabavke.