A A A

Gostovanje predsednika opštine Vračar na televiziji Studio B

24 avg 2016

Profesor dr Milan A.Nedeljković je u svom gostovanju u jutarnjem programu istakao da je svu pažnju posvetio najmlađim i najstarijim vračarcima: „Obišli smo sve vrtiće, sva udruženja penzionera i gerontološke centre kako bismo stekli što jasniju sliku o njihovom stanju i problemima koje imaju jer sve što smo obećali u tim posetama nastojimo i da ispunimo.

Što se tiče bivše vlasti, sve nepravilnosti koje budemo našli u njihovom radu za period od 22 godine, biće jasno i transparentno objavljene, a oni koji su zakonski oštetili opštinu biće utuženi. Moj tim čine vrhunski stručnjaci, koji mi pomažu u radu. Prošla opštinska vlast je radila raznorazne malverzacije, od političkog zapošljavanja do kriminala sa poslovnim prostorom. U studio sam doneo i kopiju ugovora za poslovni prostor u Petrogradskoj ulici broj 6, koji je zakupila Demokratska stranka, a nije plaćala mesečni zakup  u iznosu od 4.101,17  dinara, a  nakon  14 godina dug Demokratske stranke iznosi 262.684,04 dinara.

Ono što želimo je da svi građani Vračara budu upoznati sa radom Opštine. Naš rad je transparentan i vidljiv, a mi se trudimo da sva obećanja ispunimo.

SROC „Vračar“ , nije bio na vrhu prioriteta, ali prilikom moje građanske posete istom u kojoj sam razgovarao sa drugim korisnicima, shvatio sam da je stanje alarmantno, a ono što me je najviše navelo na taj zaključak je činjenica da je pre godinu dana eksplodirala kotlarnica sportskog centra. Nakon tih informacija sam se sa opštinskim rukovodstvom uputio u zvaničnu posetu SROC Vračar i Šupljoj steni. Moje saznanje iz opštinske dokumentacije je da je oko 160 miliona dinara potrošeno na rekonstrukciju oba objekta, a samo 2010. godine  105 miliona na Šuplju stenu, što prilikom posete nismo mogli da utvrdimo kao činjenično stanje jer su nas dočekali uništeni bungalovi i bazeni zarasli u korov sa žičanom ogradom kao mera bezbednosti“

Posetili smo i Gradić Pejton koji će biti pod rekonstrukcijom a radovi se očekuju do početka 2018.godine.

Kreću radovi na Slaviji, proširenje  ulica Makenzijeve i Cara Nikolaja II,  planirana je izgradnja podzemne garaže kod Beogradskog Dramskog pozorišta po ugledu na podzemnu garažu kod Skupštine grada, postavljaju se parking senzori na više lokacija na teritoriji opštine.

Opštinska uprava je veoma ozbiljno shvatila svoje radne zadatke i sada svi radimo na tome da mesto u kome živimo i radimo, učinimo lepšim i prijatnijim za život i rad.