A A A

Одржан састанак представника општине Врачар са Клод Каном саветником за људска права Високог комесара УН

21 окт 2016

На данашњем састанку у просторијама општине Врачар договорена је будућа сарадња са Кацеларијом Високог комесара УН. Организатор састанка Марко Зечевић, координатор Канцеларије за националне мањине, предложио је моделе те сарадње. Испред општине Врачар, састанку су присуствовали Михаило Групковић, Председник Скупштине општине Врачар, Наташа Мијатовић, чланица Већа и Ирена Лакобрија Делић, самостална стручна сарадница у Служби за скупштинске послове.

Идеја о сарадњи потекла је због едукативних филмова везаних за нациналне мањине и равноправност полова, тренинга о  људским правима и других активности, а којима се иначе бави Канцеларија Високог комесара УН.

Клод Кан је објаснио да Канцеларија сарађује са свим институцијама које су заинтересоване за побољшање људских права, па и са локалним самоуправама. Представници општине Врачар истакли су да су те теме међу приоритетима у наредном периоду.  До краја године планира се емитовање едукативних филмова везаних за права ромске заједнице и родну равноправност, а у наредној години тренинзи за запослене у општини у вези са људским правима.

Клод Кан је позитивно оценио иницијативу Градске општине Врачар да се бави наведеним областима и да развија сарадњу са оним организацијама које у фокусу имају људска и мањинска права.